Om kören

Da Capo

Da Capo grundades 1986 av Gunilla Frödén. Redan från starten har kören präglats av en målmedveten satsning mot hög musikalisk kvalitet. Det har givit resultat och idag är Da Capo en tonsäker ensemble, vilket kombineras med en lyhördhet för harmoni och dynamik.

Da Capo experimenterar gärna med såväl udda arrangemang som överraskande koreografier och andra sceniska uttryck. Repertoaren spänner över många genrer och innehåller allt från klassiskt och visa till pop och jazz. Den genuina sångarglädje som genomsyrar kören är en stor anledning till den nära publikkontakt som har blivit Da Capos kännetecken.

Dirigent

Gunilla Frödén

Gunilla arbetade fram till pensionen 2016 vid Musikgymnasiet i Linköping. Hon har också många andra musikaliska engagemang och anlitas som gästdirigent. Vid sina studier i sång- och körpedagogik vid Musikhögskolan i Stockholm träffade Gunilla körprofessor Eric Ericson. Världsdirigenten blev hennes lärare och mentor och kom att ha stor betydelse för hennes yrkesmässiga framgångar.

1986 bildade Gunilla Da Capo och har sedan dess varit körens dirigent. Hennes positiva och dynamiska sätt har fört kören dit de är i dag. Hon värdesätter individer men har även en förmåga att ena dem till en häpnadsveckande samklang.

Medlemmar

Sopran 1

Theres Asklund
Lena Bergvin-Lundkvist
Mirjam Lindahl
Theresia Lundstedt
Sofia Roth-Arvidsson
Cecilia Wretner

Sopran 2

Gunnel Davidsson
Marie Doverby Lindberg
Karin Elmersson Johansson
Alexandra Hjälmdahl
Elin Jansson
Sofia Kronqvist
Helena Tevérus Freed
Kristina Åberg
Karolina Örtnäs

Alt 1

Lisa Ahlnér
Cecilia Engelbrektsson
Emma Holmqvist
Eva Jansson
Eva Jansson
Therese Rosén

Alt 2

Maria Bohman
Anna Johansson
Hanna Munding
Anna Roth
Ida Wiklund
Lisa Zetterström
Pernilla Åberg

Hedersmedlemmar

Sten Bäckman
Sten har en alldeles speciell plats i våra hjärtan då han funnists vid Da Capos sida ända sedan starten. Han är en rik inspirationskälla och bidrar med allt från muskikalisk vägledning och ackompanjemang till att köra turnébussen.
Henrik Bergion
Henrik har sedan mitten av 90-talet berikat vår repertoar med många underbara och originella arrangemang. På så sätt har han spelat en viktig roll för körens musikaliska utveckling och profil. Han är en stor glädjespridare som förgyller konserter såväl som repetitioner.
Anders Jalkéus
Vi lärde känna Anders vid Musik vid Siljan 1999. Han har under åren som gått delat med sig av sina musikaliska kunskaper och sin fantastiska rytmkänsla. Han är en generös kontrabas som smittar oss med sin entusiasm.
Peter Nordlander
Peter är en eminent ljudtekniker som med stort engagemang och fingertoppskänsla lyckas återge en naturlig körklang trots alla möjliga och omöjliga köruppställningar.
Johan Gunnarsson
För Johan är ingenting omöjligt. Han är en lysande ljustekniker som fixar tekniska såväl som praktiska lösningar. Det är Johan som gör att vi kan förverkliga alla våra tokiga idéer.
Glenn Fransson
Glenn är en förträfflig basist som med sin fingerfärdighet och sitt självklara lugn alltid ger oss en trygg grund att stå på.
Göran "Tutti" Karlsson
Tutti är en slagfärdig trummis som med sin rytmiska musikalitet och sitt positiva sätt hjälper oss att hitta vår gemensamma puls.