Om kören

Da Capo

Da Capo grundades 1986 av Gunilla Frödén. Redan från starten har kören präglats av en målmedveten satsning mot hög musikalisk kvalitet. Det har givit resultat och idag är Da Capo en tonsäker ensemble, vilket kombineras med en lyhördhet för harmoni och dynamik.

Da Capo experimenterar gärna med såväl udda arrangemang som överraskande koreografier och andra sceniska uttryck. Repertoaren spänner över många genrer och innehåller allt från klassiskt och visa till pop och jazz. Den genuina sångarglädje som genomsyrar kören är en stor anledning till den nära publikkontakt som har blivit Da Capos kännetecken.

Dirigent

Gunilla Frödén

Till vardags arbetar Gunilla vid Musikgymnsiet i Linköping. Hon är verksam som Riksförbundsdirigent i Sveriges Körförbund och en ofta anlitad gästdirigent. Vid sina studier i sång- och körpedagogik vid Musikhögskolan i Stockholm träffade Gunilla körprofessor Eric Ericson. Världsdirigenten blev hennes lärare och mentor och kom att ha storbetydelse för hennes yrkesmässiga framgångar.

1986 bildade Gunilla Da Capo och har sedan dess varit körens dirigent. Hennes positiva och dynamiska sätt har fört kören dit de är i dag. Hon värdesätter individer men har även en förmåga att ena dem till en häpnadsveckande samklang.

Medlemmar

Sopran 1

Lena Bergvin-Lundkvist
Tina Ternstedt
Mirjam Lindahl
Theresia Lundstedt
Theres Asklund
Sofia Roth-Arvidsson
Cecilia Wretner

Sopran 2

Karin Elmersson Johansson
Sofia Kronkvist
Alexandra Hjälmdahl
Amanda Andersson
Johanna Davidsson
Karolina Örtnäs

Alt 1

Therese Rosén
Emma Holmquist
Lisa Ahlnér
Cecilia Engelbrektsson
Eva Jansson
Eva Jansson

Alt 2

Maria Bohman
Lina Helmersson
Anna Johansson
Frida Roth
Anna Roth
Ida Wiklund
Pernilla Åberg

Hedersmedlemmar

Sten Bäckman
Sten har en alldeles speciell plats i våra hjärtan då han funnists vid Da Capos sida ända sedan starten. Han är en rik inspirationskälla och bidrar med allt från muskikalisk vägledning och ackompangemang till att köra turnébussen.
Henrik Bergion
Henrik har sedan mitten av 90-talet berikat vår repertoar med många underbara och originella arrangemang. På så sätt har han spelat en viktig roll för körens musikaliska utveckling coh profil. Han är en stor glädjespridare som förgyller konserter såväl som repetitioner.
Anders Jalkéus
Vi lärde känna Anders vid Muskik vid Siljan 1999. Han har under åren som gått delat med sig av sina muskikaliska kunskaper och sin fantastiska rytmkänsla. Han är en generös kontrabas som smittar oss med sin entusiasm.
Peter Nordlander
Peter är en eminent ljudtekniker som med stort engagemang och fingertoppskänsla lyckas återge en naturlig körklang trots alla möjliga och omöjliga köruppställningar.
Johan Gunnarsson
För Johan är ingenting omöjligt. Han är en lysande ljustekniker som fixar tekniska såväl som praktiska lösningar. Det är Johan som gör att vi kan förverkliga alla våra tokiga idéer.